Vegeta de casă
Gata in: 0 min
INGREDIENTE
5 morcovi
1/2 telina mare
1/2 gulie
3 radacini de patrunjel
2 radacini de pastarnac
1 ardei gras alb
1 ardei gras rosu
2 cepe albe
1 ceapa rosie
3 rosii
1 legatura frunze de telina
1 legatura patrunjel
PREPARARE
Învaţă să prepari în casă celebrul condiment şi bază pentru mâncăruri din legume sănătoase şi câtă sare vrei tu, fără monoglutamat de sodiu şi alte chimicale. Vezi cum se face vegeta în casă.
Mod de preparare:
Ia legumele şi curăţă cojile de care nu ai nevoie şi cotoarele, seminţele, etc.
Încinge cuptorul la 100 de grade (foc minim).
Pregăteşte o tavă mare şi tapetează cu hârtie de copt.
Între timp, rade legumele pe răzătoare sau foloseşte un dispozitiv de curăţat legume (peeler) pentru a face totul fâşii lungi şi subţiri.
Se pun legumele în tavă şi se presară puţină sare peste ele. Se dau la cuptor circa 4 ore, sau cât este necesar pentru ca legumele să piardă absolut toată apa, fără să se ardă.
Se dau prin râşniţa de cafea, în blender sau robot de bucătărie, se mai amestecă cu sare, dacă este nevoie, după gust.
Se pune pudra de legume în borcane închise ermetic şi se păstrează în cămară sau dulapul de bucătărie.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.
Gata in: 0 min
INGREDIENTE
5 morcovi
1/2 telina mare
1/2 gulie
3 radacini de patrunjel
2 radacini de pastarnac
1 ardei gras alb
1 ardei gras rosu
2 cepe albe
1 ceapa rosie
3 rosii
1 legatura frunze de telina
1 legatura patrunjel
PREPARARE
Învaţă să prepari în casă celebrul condiment şi bază pentru mâncăruri din legume sănătoase şi câtă sare vrei tu, fără monoglutamat de sodiu şi alte chimicale. Vezi cum se face vegeta în casă.
Mod de preparare:
Ia legumele şi curăţă cojile de care nu ai nevoie şi cotoarele, seminţele, etc.
Încinge cuptorul la 100 de grade (foc minim).
Pregăteşte o tavă mare şi tapetează cu hârtie de copt.
Între timp, rade legumele pe răzătoare sau foloseşte un dispozitiv de curăţat legume (peeler) pentru a face totul fâşii lungi şi subţiri.
Se pun legumele în tavă şi se presară puţină sare peste ele. Se dau la cuptor circa 4 ore, sau cât este necesar pentru ca legumele să piardă absolut toată apa, fără să se ardă.
Se dau prin râşniţa de cafea, în blender sau robot de bucătărie, se mai amestecă cu sare, dacă este nevoie, după gust.
Se pune pudra de legume în borcane închise ermetic şi se păstrează în cămară sau dulapul de bucătărie.
Sursa: Vegeta de casă - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/vegeta-de-casa/#ixzz3NtH2CG6v