300 g piept de pui
300 ml supă
300 g şuncă
500 g ciuperci champignon
3 linguri ulei
sare
100 g caşcaval
2 castraveţi acri
500 g maioneză
Pentru decor
2 ouă fierte tari
2 măsline
1 ardei gras roşu
Mod de preparare
Fierbi pieptul fără piele în supă, îl laşi să se răcească, îl tai cubuleţe şi‑l pui într-un castron. Tai şunca la fel, apoi ciupercile cubuleţe şi le căleşti în ulei până se înmoaie şi scade zeama, le pui sare, le laşi să se răcească şi le adaugi peste pui şi şuncă.
Tai castraveţii pe lung, îi cureţi de seminţe, îi tai cubuleţe, îi storci de zeamă şi-i pui peste celelalte ingrediente. Adaugi caşcavalul dat pe răzătoarea mare, maioneza (opreşti
pentru decor) şi amesteci.
Pe un platou, desenezi cu maioneză o faţă de Moş Crăciun, aşezi ingredientele în conturul format, netezeşti şi apoi o îmbraci în maioneza oprită.
Pentru decor, formezi căciula, nasul şi gura moşului din ardei gras roşu tocat mărunt, din gălbenuş ras – faţa, iar din albuşul ras faci barba şi blăniţa căciulii. Măslinele vor fi ochişorii. O dai la rece câteva ore înainte să o serveşti.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.
Ingrediente
300 g piept de pui
300 ml supă
300 g şuncă
500 g ciuperci champignon
3 linguri ulei
sare
100 g caşcaval
2 castraveţi acri
500 g maioneză
Pentru decor
2 ouă fierte tari
2 măsline
1 ardei gras roşu
Mod de preparare
Fierbi pieptul fără piele în supă, îl laşi să se răcească, îl tai cubuleţe şi‑l pui într-un castron. Tai şunca la fel, apoi ciupercile cubuleţe şi le căleşti în ulei până se înmoaie şi scade zeama, le pui sare, le laşi să se răcească şi le adaugi peste pui şi şuncă.
Tai castraveţii pe lung, îi cureţi de seminţe, îi tai cubuleţe, îi storci de zeamă şi-i pui peste celelalte ingrediente. Adaugi caşcavalul dat pe răzătoarea mare, maioneza (opreşti
pentru decor) şi amesteci.
Pe un platou, desenezi cu maioneză o faţă de Moş Crăciun, aşezi ingredientele în conturul format, netezeşti şi apoi o îmbraci în maioneza oprită.
Pentru decor, formezi căciula, nasul şi gura moşului din ardei gras roşu tocat mărunt, din gălbenuş ras – faţa, iar din albuşul ras faci barba şi blăniţa căciulii. Măslinele vor fi ochişorii. O dai la rece câteva ore înainte să o serveşti.
sursa foto: profimedia
- See more at: clickpoftabuna.ro/reteta-zilei/salata-mos-craciun/index.html#sthash.5JqwmjY0.dpuf