Timp de preparare: sub 15 minute
.
MOD DE PREPARARE RETETA Supa de conopida cu rosii:
Se spala conopida si se lasa pentru 30 min. in apa cu sare. Se curata morcovul, patrunjelul, ceapa. Se da morcovul prin razatoare, iar celelalte legume se toaca. Se calesc legumele, mai putin conopida si cartofii, se toarna apa peste legumele calite, se adauga cartofii cubulete, conopida desfacuta in bucatele iar la sfarsit rosiile date prin razatoare. Cand este gata se adauga patrunjelul. Se poate servi si acrita cu zeama de lamaie. POFTA BUNA!
Timp de preparare: 15 min
Timpul de gatire: 30 min
Gata in: 45 min
INGREDIENTE
4 gulii cu frunze
2 cartofi albi
2 linguri margarină
câteva fire de pătrunjel
sare şi piper alb
Pentru servit
boia dulce
PREPARARE
O supă specială, cu gust interesant. Ai mâncat până acum supă de gulii?
1. Guliile se curaţa de frunze, se taie bastonase sau se trec prin razatoarea cu ochiuri mari. Cartofii se curaţa si se taie cuburi.
2. În oala de fiert supa se topeste margarina si se pun guliile si cartofii la calit. Se lasa un pic sa se înmoaie si apoi se toarna apa (sau supa de legume) si se lasa la fiert.
3. Odata legumele fierte, se mixeaza pentru a obţine un piure care se desface cu apa în care au fiert si se potriveste de sare si piper.
4. Se aduce la masa cu boia si frunze de gulie si patrunjel marunt tocate.
Categoria: Retete, Retete de post, Retete speciale
Timp de preparare: 5 min
Timpul de gatire: 20 min
Gata in: 25 min
INGREDIENTE
500 g mazare din conserva
3 cepe
1 miez salata verde
1 lingura ulei
sare si piper
PREPARARE
Supa de mazăre nu are nevoie de carne ca să fie gustoasă! Uite cum poți prepara una delicioasă, de post:
1. În oala de fiert se pun la călit în ulei ceapa şi miezul de salată.
2. Se adaugă mazărea şi se toarnă apă clocotită separat. Se lasă la fiert 20 de minute.
3. Se opresc 2-3 linguri din mazărea fiartă, iar restul se mixează, se potrivește de gust cu sare și piper şi se repartizează
supa în boluri.
4. Se serveşte cu pătrunjel şi crutoane, alături de boabele păstrate de mazăre.
Categoria: Bors, ciorbe si supe, Carte de bucate, Feluri principale, Legume, Retet
INGREDIENTE
1 ceapă
2 morcovi
2 rădăcini păstârnac
2 cartofi
2 căţei usturoi
1 ardei capia
3 linguri unt
sare
piper
boia dulce
pătrunjel proaspăt
4 felii pâine
ulei de măsline
3 căţei usturoi
PREPARARE
O supă-cremă de legume foarte gustoasă care se face repede şi uşor. Iată reţeta:
1. Se spală bine legumele şi se curăţă. Se taie ceapa peştişori şi se pune la călit în unt.
2. Peste ea, se adaugă restul legumelor tăiate cubuleţe şi se asezonează cu sare, piper şi boia. Peste acestea, se toarnă apă şi se lasă câteva minute să fiarbă.
3. Între timp, se pregătesc crutoanele. Se taie cuburi feliile de pâine şi se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se dau la cuptor pentru câteva minute, după care se scot şi se stropesc cu ulei de măsline şi cu usturoiul pisat. Se mai dau la cuptor pentru câteva minute, până se rumenesc.
4. Când legumele sunt fierte, se scot din zeamă şi se dau prin blender. Compoziţia obţinută se pune într-o altă oală, iar peste ea se adaugă puţin câte puţin din apa în care au fiert, până se obţine consistenţa dorită. Se serveşte cu crutoane şi pătrunjel tocat mărunt.
Timp de preparare: 5 min
Timpul de gatire: 20 min
Gata in: 25 min
INGREDIENTE
1 ceapa mare
1 catel usturoi
2 cartofi albi mari
1 conopida medie
sare si piper
ulei de masline
foi de dafin
Pentru servit
crutoane
patrunjel
PREPARARE
Ai poftă de ceva cu totul special, de care n-ai mai mâncat până acum? Îți propunem o super supa cremă de conopidă! Vezi cât de ușor se prepară:
1. Se călește ceapa în ulei la foc foarte mic până se înmoaie bine, dar nu se colorează. Se adaugă usturoiul zdrobit, dafin, sare, piper (de preferat alb) și se călesc până când ceapa este sticloasă și foarte fragedă. Apoi se adaugă cartoful tocat cubulețe și conopida desfăcută în buchețele.
2. Se călesc 2-3 minute împreună, apoi se sting cu supă sau cu apă și se fierb aproximativ 20 de minute.
3. Se mixează și se servește cu crutoane și cu verdeață proaspăt tocată.
Rețetă pregătită în emisiunea ”Draga mea prietenă” de la Kanal D.
Categoria: Bors, ciorbe si supe, Carte de bucate
INCEARCA SI...
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.
INGREDIENTE
.o conopida
6 rosii
1ceapa
1 morcov
patrunjel
2 cartofi, sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute
.
MOD DE PREPARARE RETETA Supa de conopida cu rosii:
Se spala conopida si se lasa pentru 30 min. in apa cu sare. Se curata morcovul, patrunjelul, ceapa. Se da morcovul prin razatoare, iar celelalte legume se toaca. Se calesc legumele, mai putin conopida si cartofii, se toarna apa peste legumele calite, se adauga cartofii cubulete, conopida desfacuta in bucatele iar la sfarsit rosiile date prin razatoare. Cand este gata se adauga patrunjelul. Se poate servi si acrita cu zeama de lamaie. POFTA BUNA!
Timp de preparare: 15 min
Timpul de gatire: 30 min
Gata in: 45 min
INGREDIENTE
4 gulii cu frunze
2 cartofi albi
2 linguri margarină
câteva fire de pătrunjel
sare şi piper alb
Pentru servit
boia dulce
PREPARARE
O supă specială, cu gust interesant. Ai mâncat până acum supă de gulii?
1. Guliile se curaţa de frunze, se taie bastonase sau se trec prin razatoarea cu ochiuri mari. Cartofii se curaţa si se taie cuburi.
2. În oala de fiert supa se topeste margarina si se pun guliile si cartofii la calit. Se lasa un pic sa se înmoaie si apoi se toarna apa (sau supa de legume) si se lasa la fiert.
3. Odata legumele fierte, se mixeaza pentru a obţine un piure care se desface cu apa în care au fiert si se potriveste de sare si piper.
4. Se aduce la masa cu boia si frunze de gulie si patrunjel marunt tocate.
Categoria: Retete, Retete de post, Retete speciale
Sursa: Supă de gulii - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/supa-de-gulii/#ixzz3OYBT21Fj
Timp de preparare: 5 min
Timpul de gatire: 20 min
Gata in: 25 min
INGREDIENTE
500 g mazare din conserva
3 cepe
1 miez salata verde
1 lingura ulei
sare si piper
PREPARARE
Supa de mazăre nu are nevoie de carne ca să fie gustoasă! Uite cum poți prepara una delicioasă, de post:
1. În oala de fiert se pun la călit în ulei ceapa şi miezul de salată.
2. Se adaugă mazărea şi se toarnă apă clocotită separat. Se lasă la fiert 20 de minute.
3. Se opresc 2-3 linguri din mazărea fiartă, iar restul se mixează, se potrivește de gust cu sare și piper şi se repartizează
supa în boluri.
4. Se serveşte cu pătrunjel şi crutoane, alături de boabele păstrate de mazăre.
Categoria: Bors, ciorbe si supe, Carte de bucate, Feluri principale, Legume, Retet
Sursa: Supă de mazăre de post - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/supa-de-mazare-de-post/#ixzz3O7XlTmHt
Gata in: 0 min
INGREDIENTE
1 ceapă
2 morcovi
2 rădăcini păstârnac
2 cartofi
2 căţei usturoi
1 ardei capia
3 linguri unt
sare
piper
boia dulce
pătrunjel proaspăt
4 felii pâine
ulei de măsline
3 căţei usturoi
PREPARARE
O supă-cremă de legume foarte gustoasă care se face repede şi uşor. Iată reţeta:
1. Se spală bine legumele şi se curăţă. Se taie ceapa peştişori şi se pune la călit în unt.
2. Peste ea, se adaugă restul legumelor tăiate cubuleţe şi se asezonează cu sare, piper şi boia. Peste acestea, se toarnă apă şi se lasă câteva minute să fiarbă.
3. Între timp, se pregătesc crutoanele. Se taie cuburi feliile de pâine şi se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se dau la cuptor pentru câteva minute, după care se scot şi se stropesc cu ulei de măsline şi cu usturoiul pisat. Se mai dau la cuptor pentru câteva minute, până se rumenesc.
4. Când legumele sunt fierte, se scot din zeamă şi se dau prin blender. Compoziţia obţinută se pune într-o altă oală, iar peste ea se adaugă puţin câte puţin din apa în care au fiert, până se obţine consistenţa dorită. Se serveşte cu crutoane şi pătrunjel tocat mărunt.
Sursa: Supă-cremă de legume - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/supa-crema-de-legume-8/#ixzz3NzAlebtH
Timp de preparare: 5 min
Timpul de gatire: 20 min
Gata in: 25 min
INGREDIENTE
1 ceapa mare
1 catel usturoi
2 cartofi albi mari
1 conopida medie
sare si piper
ulei de masline
foi de dafin
Pentru servit
crutoane
patrunjel
PREPARARE
Ai poftă de ceva cu totul special, de care n-ai mai mâncat până acum? Îți propunem o super supa cremă de conopidă! Vezi cât de ușor se prepară:
1. Se călește ceapa în ulei la foc foarte mic până se înmoaie bine, dar nu se colorează. Se adaugă usturoiul zdrobit, dafin, sare, piper (de preferat alb) și se călesc până când ceapa este sticloasă și foarte fragedă. Apoi se adaugă cartoful tocat cubulețe și conopida desfăcută în buchețele.
2. Se călesc 2-3 minute împreună, apoi se sting cu supă sau cu apă și se fierb aproximativ 20 de minute.
3. Se mixează și se servește cu crutoane și cu verdeață proaspăt tocată.
Rețetă pregătită în emisiunea ”Draga mea prietenă” de la Kanal D.
Categoria: Bors, ciorbe si supe, Carte de bucate
INCEARCA SI...
Sursa: Supă-cremă de conopidă - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/gusturi-alese-supa-crema-de-conopida/#ixzz3Nz9APBfA